top of page
Поиск
  • Фото автораukrlitva

До 100-річчя Литовської Республіки



23 вересня в рамках щорічного Львівського форуму видавців відбулася презентація книги «Світло і тіні» Першої Республіки: Литовська держава у 1918–1940 роках». Наступного дня на факультеті міжнародних відносин історичного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка пройшов круглий стіл «Коли повернулася незалежність»: Литовська держава між світовими війнами (до 100-річного ювілею Республіки)». Під час наукового форуму йшлося про історію проголошення незалежності і головні сюжети боротьби за суверенітет і територіальну цілісність Литовської держави у 1918–1923 рр.

На круглому столі Артем Петрик, викладач Херсонського державного університету, презентував присутнім головні ідеї написаної ним книги «Світло і тіні» Першої Республіки: Литовська держава у 1918–1940 роках». У своїй праці автор розкрив секрет побудови в Литві суспільного проекту міжнаціонального консенсусу та мирного співжиття різних етносів під гаслом «Литва – дім для всіх».


Наталія-Дануте Антано-Бімбірайтє, голова Культурного центру «Україна – Литва» та очільниця товариства «Литовці Херсонщини» проаналізувала діяльність представників литовської громади в регіоні, окреслила співпрацю в культурно-освітній сфері між Львовом, Херсоном та Інститутом культури Литви, а також запросила студентів Львівського університету до участі в археологічних експедиціях, які щоліта проводять на Херсонщині.


Заходи відбулися за підтримки Інституту культури Литви (Lietuvos kultūros institutas / Lithuanian Culture Institute / Lithuanian Culture Institute).




37 просмотров0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page