top of page
Поиск
  • Фото автораukrlitva

Монографія Інституту археології НАНУ

Обновлено: 7 окт. 2018 г.

НА РОЗІ ДВОХ СВІТІВ: історична спадщина України та Литви на території Херсонської області.

Монографія Інституту археології Національної академії наук України.



В монографії публікуються матеріали комплексних досліджень Південної Середньовічної експедиції Інституту археології НАН України пам’яток національного значення: фортеці Тягин біля с.Тягинка (керівник доктор історичних наук С.О.Біляєва) та вежі Вітовта поблизу с. Веселе (керівник – доктор історичних наук О.В.Симоненко) Бериславського району Херсонської області. Їх виникнення та функціонування пов’язується із діяльністю Великого литовського князя Вітовта наприкінці XIV – початку XV ст. Розкопки відзначились важливими відкриттями у вивченні історії тюркських народів, України та Литви, взаємин різних цивілізаційних осередків Сходу і Заходу.


Результати досліджень визнані Академією Наук України як видатні наукові відкриття року.

Роботи здійснено у межах Проекту Культурного центру Україна-Литва «Захист історичної спадщини України та Литви на території Херсонської області», що фінансується з коштів Програми розвитку співробітництва та підтримки демократії Міністерства Закордонних Справ Литовської Республіки та за підтримки Почесного консула Литовської Республіки в м.Херсоні Віктора Попова, Благодійного фонду "Маріам", КЗ "Центр туризму і краєзнавства, спорту та екскурсій" Запорізької обласної ради, Благодійного фонду Романа Романова (м.Запоріжжя), Центру культурного розвитку "Тотем".



Для археологів, істориків, краєзнавців, викладачів, студентів та широкого загалу читачів, які цікавляться минулим Батьківщини.

189 просмотров0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page